Παύλιανη - Ψυχαγωγικό Πάρκο Παύλιανης

22,00 € / άτομο

20.00 € / παιδί έως 12 ετών

 • Μεταφορά με σύγχρονα, πολυτελή λεωφορεία
 • Αρχηγός του Γραφείου
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φαγητά, ατομικά έξοδα και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Για την έγκαιρη εξυπηρέτησή σας και την κράτηση θέσης, απαιτείται εξόφληση της αξίας της εκδρομής στους παρακάτω λογαριασμούς. Μην ξεχάσετε στην αιτιολογία να αναγράψετε το ονοματεπώνυμο σας.

  Στα γραφεία μας: Λένορμαν 70 Αθήνα 104 44, 1ος όροφος

  Στα τηλέφωνα: 210 52 40 140 & 210 5200 210

   

 • Alpha Bank όψεως: GR370 140344 0344 002 002 006846
 • Εθνική Όψεως: GR80011010800 0001 0844 107267
 • Πειραιώς όψεως: GR 220171 597000 6597-106081-571
 • Δικαιούχος: Ν. Μποχώρης & ΣΙΑ Ε.Ε.

   

 • Επίσης, μπορείτε να εξασφαλίσετε εισιτήρια γρήγορα και εύκολα μέσω www.more.com

Η συμμετοχή των ταξιδιωτών προϋποθέτει την αποδοχή των Γενικών όρων Συμμετοχής του γραφείου. Δείτε τους εδώ.

 

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Παύλιανη - Ψυχαγωγικό Πάρκο Παύλιανη

Συγκέντρωση στον Σταθμό Λαρίσης στις 7:30 π.μ. και ξεκινάμε την εκδρομή μας!  Θα κάνουμε μια στάση στην διαδρομή μας (ξεκούραση, καφέ, σνακ & wc) και θα συνεχίσουμε τον δρόμο για τη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα την Παύλιανη.

Πρόκειται για ένα «μυστικό» χωριό, χτισμένο στις πλαγιές της Οίτης, υπέροχη απόδραση ιδιαίτερα για φθινοπωρινά σαββατοκύριακα. Εξερευνώντας το χωριό συναντάς πολλές ζωγραφιές και έξυπνα σκίτσα που έχουν δώσει νόημα και ζωή σε τοίχους, κάδους απορριμμάτων, εγκαταλελειμμένα σπίτια, με αποτέλεσμα το χωριό να έχει μετατραπεί σε ένα μονοπάτι τέχνης, δημιουργίας και πρωτοτυπίας.

Σε υψόμετρο 1040 μέτρα και ανάμεσα στα έλατα, καρυδιές και καστανιές βρίσκεται το Ψυχαγωγικό Πάρκο Ασωπού (πάρκο Παύλιανης).

Το φυσικό θεματικό πάρκο είναι ένα παιχνιδιάρικο τοπίο για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να αισθανθούν παιδιά. Η συνολική απόσταση είναι περίπου 6 χλμ. και για να την καλύψεις,  δεν θα χρειαστείς περισσότερες από 2 ώρες με χαλαρό περπάτημα και στάσεις. Το πάρκο είναι ανοιχτό για το κοινό όλο το χρόνο με δωρεαν είσοδο. Η κεντρική πύλη του Πάρκου βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη, που ουσιαστικά αποτελούν τις δύο συνοικίες του χωριού το οποίο βρίσκεται κτισμένο σε υψόμετρο 1.040 μέτρων -στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης- μέσα σε πυκνό ελατόδασος.
Κατηφορίζοντας προς το κεντρικό μονοπάτι, μια πρώτη «γεύση» για το τι θα ακολουθήσει σας δίνει η κρεμαστή γέφυρα «Μουσικώνει», που θυμίζει πλήκτρα πιάνου, και σας υποδέχεται μετά μουσικής. Στην απέναντι όχθη του Ασωπού λειτουργεί το Μουσείο Υδροκίνησης, που αποτελείται από τρία πέτρινα κεραμοσκεπή κτίσματα, τα οποία στεγάζουν χώρους παραδοσιακών τεχνών. Το Νεροπρίονο, το Μαντάνι, Νερόμυλο και Νεροτριβή (Τρίστιλα), που όλα τους παλαιότερα «δούλευαν» με τη δύναμη του νερού. Από εδώ ξεκινάει η διαδρομή σας, μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον από πλατάνια, σφενδάμια, καρυδιές και καστανιές, που κάθε εποχή κατακλύζεται από διαφορετικά χρώματά. Ακολουθώντας το κεντρικό μονοπάτι, που διασταυρώνει πολλές φορές τον Ασωπό με ξύλινες γραφικές γέφυρες, τα μάτια σας θα πέσουν σε ευφάνταστες πινακίδες με πληροφορίες και σχετικές οδηγίες. Όλη η διαδρομή μέσα στο Πάρκο της Παύλιανης, είναι μια περιπέτεια ή καλύτερα ένα μεγάλο παιχνίδι, αφού σε κάθε βήμα σας θα έχετε την ευκαιρία ν’ αποδείξετε τις ικανότητές σας σε όμορφες δραστηριότητες και πρωτότυπες αθλοπαιδιές, που θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα. Μπορείτε να κάνετε κούνια πάνω από το ποτάμι, αγγίζοντας -κυριολεκτικά- τις κορυφές των δένδρων ή να παίξετε μπόουλινγκ, τένις, river-volley, το κλασσικό ξύλινο ποδοσφαιράκι, αλλά με ανθρώπους, και πολλά άλλα. Να γυμναστείτε στο υπαίθριο γυμναστήριο, στο τρομπολίνο και στο yoga center. Να σκαρφαλώσετε σε παραμυθένια δενδρόσπιτα να κάνετε την αδρεναλίνη σας να χτυπήσει κόκκινο, περνώντας με τροχαλία πάνω από το ποτάμι ή να πάρετε μια γεύση από Άγρια Δύση και από το «Game of Thrones».

Στην συνεχεία, θα κατευθυνθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύουμε το γεύμα μας και να γευτούμε αυθεντικές γεύσεις, κρέας και τυροκομικά.

Στις 17:00,  θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στην Αθήνα με μια μικρή στάση για ξεκούραση!

 • Μπορείτε να εξασφαλίσετε εισιτήρια γρήγορα και εύκολα μέσω www.more.com
 • Κωδικός Προϊόντος: 33333
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 5240140

02-06-2024
Από
 • 22,00 €
 • Χωρίς ΦΠΑ: 22,00 €
/ ανά άτομο

Ετικέτες: Παύλιανη, πάρκο Παύλιανης, μονοήμερη εκδρομή, Pavliani, park of Pavliani, one-day trip