Δελφοί - Ιτέα

23,00 € / άτομο

18,00 € / παιδί έως 12 ετών

 • Μεταφορά με σύγχρονα, πολυτελή λεωφορεία
 • Αρχηγός του Γραφείου
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φαγητά, ατομικά έξοδα και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.

Για την έγκαιρη εξυπηρέτησή σας και την κράτηση θέσης, απαιτείται εξόφληση της αξίας της εκδρομής στους παρακάτω λογαριασμούς. Μην ξεχάσετε στην αιτιολογία να αναγράψετε το ονοματεπώνυμο σας.

Στα γραφεία μας: Λένορμαν 70 Αθήνα 104 44, 1ος όροφος

Στα τηλέφωνα: 210 52 40 140 & 210 5200 210

 

 • Alpha Bank όψεως: GR370 140344 0344 002 002 006846
 • Εθνική Όψεως: GR80011010800 0001 0844 107267
 • Πειραιώς όψεως: GR 220171 597000 6597-106081-571

Δικαιούχος: Ν. Μποχώρης & ΣΙΑ Ε.Ε.

 

 • Επίσης, μπορείτε να εξασφαλίσετε εισιτήρια γρήγορα και εύκολα μέσω www.more.com

Η συμμετοχή των ταξιδιωτών προϋποθέτει την αποδοχή των Γενικών όρων Συμμετοχής του γραφείου. Δείτε τους εδώ.

 

Ελεύθερη είσοδος :

 • Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών
 • Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών

 

 

 

 

Δελφοί - Ιτέα

Συγκέντρωση στον Σταθμό Λαρίσης στις 7:30 π.μ. και ξεκινάμε την εκδρομή μας! Θα γίνουν δυο στάσεις στην διαδρομή μας (ξεκούραση, καφέ, σνακ & wc).

Πρώτος προορισμός οι Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος που χαρακτηρίστηκε ως μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θεωρούνταν ως το κέντρο του σύμπαντος από τον αρχαίο κόσμο και γι’ αυτό αποκαλούνταν ως ο Ομφαλός της Γης. Εκεί βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιολογικού κόσμου, το Μαντείο των Δελφών, του οποίου η φήμη ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας. Ήταν αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα και την Πυθία. Τα αξιοθέατα στους Δελφούς είναι πολλά. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Ναό του Απόλλωνα, το Μαντείο, το αρχαίο Θέατρο των Δελφών, το Στάδιο, την Κασταλία πηγή, . Όσοι επιθυμούν, θα συνεχίσουν για επίσκεψη  στο Αρχαιολογικό μουσείο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουν τα υπέροχα εκθέματα όπως τον Ηνίοχο, ένα άγαλμα Καρυάτιδας και τη παγκοσμίως γνωστή από τη μυθολογία μας Σφίγγα. Η είσοδος είναι ελεύθερη λόγω της Διεθνούς Ημέρας Μουσείου.

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς την παραλιακή κωμόπολη της Ιτέας, μια νέα πόλη που ιδρύθηκε το 1830 και οφείλει το όνομά της στις πολλές ιτιές που φύτρωναν παλιότερα στην περιοχή. Η Ιτέα αποτελεί αξιόλογο παραθεριστικό κέντρο καθώς και το σημαντικότερο και μεγαλύτερο λιμάνι του νομού Φωκίδας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στην «Ακτή Ποσειδώνος» που ενδείκνυται για μια βόλτα, που σε συνδυασμό με την καταπληκτική θέα, θα μας μείνει αξέχαστη καθώς και στις γραφικές δεντροφυτεμένες πλατείες της πόλης. Αξίζει, επίσης, να επισκεφτούμε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, πολιούχου της Ιτέας. Η ανέγερση του ναού είχε αρχίσει το 1890 και αποτελεί ένα μεγάλο έργο τόσο του χθες αλλά και του σήμερα. Θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα στις γραφικές ταβέρνες της περιοχής. Θα γευθούμε φρέσκα ψάρια, θαλασσινούς ουζομεζέδες αλλά και το φημισμένο ρουμελιώτικο κοντοσούβλι, κοκορέτσι, αρνί σούβλας, σπληνάντερο, τις ελιές Άμφισσας και το πρόβειο γιαούρτι. Επίσης, μπορούμε να προμηθευτούμε κάποια από τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της περιοχής όπως ελιές, οικολογικό λάδι, κρασί, γλυκό κουταλιού ελιάς, μέλι, χωριάτικα παξιμάδια, τσίπουρο κ.ά.

Το απόγευμα, θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στην Αθήνα με μικρές στάσεις για ξεκούραση!

 • Μπορείτε να εξασφαλίσετε εισιτήρια γρήγορα και εύκολα μέσω www.more.com
 • Κωδικός Προϊόντος: 55555
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 5240140

Ετικέτες: Δελφοί, Ιτέα, μαντείο Δελφών, μονοήμερη εκδρομή, πολιτιστικός τουρισμός, Delphi, Itea, oracle of Delphi, one-day trip, cultural tourism