Αγία Θεοδώρα "Βάστα" - Καρύταινα

.00€ / άτομο

.00€/ παιδί έως 12 ετών

  • Μεταφορά με σύγχρονα, πολυτελή λεωφορεία
  • Αρχηγός του Γραφείου
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φαγητά, ατομικά έξοδα και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Για την έγκαιρη εξυπηρέτησή σας και την κράτηση θέσης, απαιτείται εξόφληση της αξίας στους παρακάτω λογαριασμούς. Μην ξεχάσετε στην αιτιολογία να αναγράψετε το ονοματεπώνυμο σας.

Στα γραφεία μας, Λένορμαν 70 Αθήνα 104 44, 1ος όροφος

Στα τηλέφωνα 210 52 40 140 & 210 5200 210

 

Alpha Bank όψεως: GR370 140344 0344 002 002 006846

Εθνική Όψεως: GR80011010800 0001 0844 107267

Πειραιώς όψεως: GR 220171 597000 6597-106081-571

Δικαιούχος: Ν. Μποχώρης & ΣΙΑ Ε.Ε.

  • Επίσης, μπορείτε να εξασφαλίσετε εισιτήρια γρήγορα και εύκολα μέσω www.more.com

Η συμμετοχή των ταξιδιωτών προϋποθέτει την αποδοχή των Γενικών όρων Συμμετοχής του γραφείου. Δείτε τους εδώ.

 

Συνάντηση στον Σταθμό Λαρίσης στις 7:30 π.μ. και ξεκινάμε την εκδρομή μας. Θα κάνουμε μια ενδιάμεση στάση για καφέ, σνακ και ξεκούραση και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για το μοναδικό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και πολύ κοντά στο γραφικό χωριό του Ίσαρη.

Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, αν και μικροσκοπικό, είναι φημισμένο γιατί χαρακτηρίζεται ως θαύμα της φύσης. Πάνω σε ένα μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται 17 βελανιδιές οι ρίζες των οποίων δεν φαίνονται πουθενά, ενώ τα θεμέλιά του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Αυτό το εκκλησάκι έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως «θαυμαστό ναΐδριο». Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, ο αριθμός των δέντρων είναι όσα τα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας όταν πέθανε. Ο θρύλος λέει ότι στο σημείο όπου εκτελέστηκε, το αίμα της έγινε ποτάμι και τα μαλλιά της δένδρα. Η εκκλησία είναι βυζαντινή και ανεγέρθηκε τον 12 αιώνα μ.Χ. προς τιμή της Αγίας Θεοδώρας που εκτελέστηκε στην περιοχή. Έχει μόλις τέσσερα μέτρα πλάτος και πέντε μέτρα μήκος. Θα παραμείνουμε στο εκκλησάκι για προσκύνημα.

Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με κατεύθυνση προς την Καρύταινα, έναν από τους πιο γραφικούς και ιστορικούς προορισμούς της Αρκαδίας, σε απόσταση περίπου 50 λεπτών από την Αγία Θεοδώρα. Πρόκειται για έναν επιβλητικό διατηρητέο οικισμό, το «Τολέδο της Ελλάδας» κατά τον Νίκο Καζαντζάκη,  που θα μας εντυπωσιάσει με τα πέτρινα διώροφα ή τριώροφα σπίτια μερικά του 19ου αιώνα, τα πλακόστρωτα σοκάκια καθώς και τις πολλές παλιές βυζαντινές εκκλησίες. Το κύριο και πιο γνωστό αξιοθέατο της Καρύταινας είναι το κάστρο της το οποίο είναι χτισμένο στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό καθώς και το ιστορικό γεφύρι της Καρύταινας ή αλλιώς το «γιοφύρι του πεντοχίλιαρου».  Αξίζει επίσης να επισκεφτούμε την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χρίστηκε τον 13ο αιώνα με εξαίρετες και σπάνιες βυζαντινές αγιογραφίες. Στη νότια πλευρά του λόφου βρίσκεται «Η Παναγιά στο κάστρο», «η εκκλησία του Κολοκοτρώνη», με αξιόλογα μαρμάρινα κιονόκρανα, διακοσμημένα σύμφωνα με τη βυζαντινή παράδοση. Στις γραφικές ταβέρνες της περιοχής, θα απολαύσουμε παραδοσιακές γεύσεις και δεν πρέπει να παραλείψουμε να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα όπως ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κάστανα, μέλι καθώς και εξαιρετικά υφαντά και άλλα είδη παραδοσιακής τέχνης.

Στις 17:30 περίπου το απόγευμα, θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

  • Μπορείτε να εξασφαλίσετε εισιτήρια γρήγορα και εύκολα μέσω www.more.com

 

  • Κωδικός Προϊόντος: 888888
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 5240140

Ετικέτες: Αγία Θεοδώρα, Καρύταινα, Βάστα Αρκαδίας, μονοήμερη εκδρομή, θρησκευτικός τουρισμός