Βυτίνα - Δημητσάνα - Σπήλαια Κάψια

Βυτίνα - Δημητσάνα - Σπήλαια Κάψια

Συγκέντρωση στα σημεία συνάντησης (7:30 στον Σταθμό Λαρίσης & 7:45 στην Ομόνοια) και ξεκινάμε την εκδρομή μας! Πρώτη μικρή στάση στον Ισθμό της Κορίνθου και συνεχίζουμε για την κεντρική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα την Αρκαδία. Πρώτη μας στάση στο Σπήλαιο Κάψια που αναδύθηκε από τις ανασκαφές του 1887 και έκτοτε έχει γίνει πόλος έλξης για όλους του λάτρεις των θαυμάτων της φύσης.

Το όρος Μαίναλο φιλοξενεί μερικά από τα ομορφότερα και γραφικότερα χωριά της Ελλάδας και εμείς για σήμερα επιλέγουμε να γνωρίσουμε το κεφαλοχώρι του, την  Βυτίνα. Χτισμένη σε υψόμετρο 1.033μ., είναι ταυτισμένη με τις ομορφιές του φθινοπώρου και του χειμώνα και υποδέχεται φιλόξενα τους επισκέπτες της. Εκεί μας περιμένει πιστοποιημένος «οδηγός» της Vitina trekking για έναν περίπατο/ξενάγηση στη Βυτίνα και τα μυστικά της. Θα περπατήσουμε στα πέτρινα σοκάκια του χωριού και θα μάθουμε για την ιστορία, την παράδοση, την κληρονομιά και τον πολιτισμό του τόπου. Θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από λίγο πιο κοντά την καταπράσινη και γραφική Βυτίνα.

Συνεχίζουμε για την Δημητσάνα την Κυρά της Αρκαδίας που σε ταξιδεύει στον χρόνο. Θα δούμε την βιβλιοθήκη που λειτουργεί από το 1764 και όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής, για βόλτα, ψώνια και καφέ.

Στις 17:00 θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στην Αθήνα με μικρές στάσεις για ξεκούραση!

  • Κωδικός Προϊόντος: 22222
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 5240140

30-11--0001
Από
  • 22,00 €
  • Χωρίς ΦΠΑ: 22,00 €
/ ανά άτομο

Ετικέτες: μονοημερη εκδρομη, βυτινα, δημητσανα, bus trip, one day trip, vytina, vitina, dimitsana, kapsia caves, archaeological and cultural trips