Καλαμπάκα - Μετέωρα μονοήμερη εκδρομή 6/7/24

33,00 € / άτομο

30,00 € / παιδί έως 12 ετών

 • Μεταφορά με σύγχρονα, πολυτελή λεωφορεία
 • Αρχηγός του Γραφείου
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φαγητά, ατομικά έξοδα και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Για την έγκαιρη εξυπηρέτησή σας και την κράτηση θέσης, απαιτείται εξόφληση της αξίας της εκδρομής στους παρακάτω λογαριασμούς. Μην ξεχάσετε στην αιτιολογία να αναγράψετε το ονοματεπώνυμο σας.

Στα γραφεία μας: Λένορμαν 70 Αθήνα 104 44, 1ος όροφος

Στα τηλέφωνα: 210 52 40 140 & 210 5200 210

 

 • Alpha Bank όψεως: GR370 140344 0344 002 002 006846
 • Εθνική Όψεως: GR80011010800 0001 0844 107267
 • Πειραιώς όψεως: GR 220171 597000 6597-106081-571

Δικαιούχος: Ν. Μποχώρης & ΣΙΑ Ε.Ε.

 

 • Επίσης, μπορείτε να εξασφαλίσετε εισιτήρια γρήγορα και εύκολα μέσω www.more.com

Η συμμετοχή των ταξιδιωτών προϋποθέτει την αποδοχή των Γενικών όρων Συμμετοχής του γραφείου. Δείτε τους εδώ.

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Μουσείο Μανιταριών

Πληροφορίες για τιμές εισιτηρίων: https://meteoramuseum.gr/sxediaste-tin-episkepsi-sas

Καλαμπάκα - Μετέωρα -επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Μουσείο Μανιταριών

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Συγκέντρωση στον Σταθμό Λαρίσης στις 7:00 π.μ. και ξεκινάμε την εκδρομή μας! Κάνοντας ενδιάμεσες σύντομες στάσεις για ξεκούραση , θα φτάσουμε στα μαγευτικά Μετέωρα.

Φτάνοντας στα Μετέωρα, η θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων προκαλεί δέος. Στις κορυφές και στις σπηλιές τους βρίσκονται φωλιασμένα από τον 11ο αιώνα τα Μοναστήρια των Μετεώρων. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». . Αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Αρχικά, θα κάνουμε τον γύρο των γιγάντιων βράχων που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μεγάλο Μετέωρο), που αποτελεί την πρώτη και μεγαλύτερη μονή των Μετεώρων, η οποία ιδρύθηκε από τον Όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη στα μέσα του 14ου αιώνα. Επόμενή μας στάση  η Μονή του Αγίου Στεφάνου, όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να την επισκεφτούν και να προσκυνήσουν. Η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι συνδέει το δρόμο στην είσοδο της μονής.

Μετά την περιήγησή μας σε αυτούς τους θηριώδεις βράχους των ασκητών, θα κατευθυνθούμε προς την Καλαμπάκα, που είναι χτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων – Μουσείο Μανιταριών (www.meteoramuseum.gr). Το Μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 350 είδη ζώων και 250 από τα κυριότερα είδη μανιταριών. Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η ποιότητα των εκθεμάτων είναι εξαιρετική. Η τοποθέτησή τους στο χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες, και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν. Για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται σε κάθε επιμέρους οικοσύστημα. Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων και το κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, προδιαγράφουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθιστούν τη Μουσειακή εμπειρία, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική. Μετά την ξενάγησή μας στο Μουσείο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη της Καλαμπάκας για περιήγηση στην πόλη, για μεσημεριανό φαγητό και για καφέ στα παραδοσιακά ταβερνάκια και στις καφετέριες της περιοχής.

Το απόγευμα, αναχώρηση για την Αθήνα με στάσεις για ξεκούραση.

 • Μπορείτε να εξασφαλίσετε εισιτήρια γρήγορα και εύκολα μέσω www.more.com

Δείτε το >>>VIDEO

 • Κωδικός Προϊόντος: 55555
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 5240140

06-07-2024
Από
 • 33,00 €
 • Χωρίς ΦΠΑ: 33,00 €
/ ανά άτομο

Ετικέτες: Μετέωρα, Καλαμπάκα, Μουσείο Μανιταριών, μονοήμερη εκδρομή, πολιτιστικός τουριαμός