Καρπενήσι

από 80,00 € / άτομο

 • Μεταφορά με σύγχρονα, πολυτελή λεωφορεία
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3*** με πρωινό
 • Αρχηγός του Γραφείου
 • ΦΠΑ
 • Φόρος διαμονής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φαγητά, ατομικά έξοδα και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Για την έγκαιρη εξυπηρέτησή σας και την κράτηση θέσης, απαιτείται εξόφληση της αξίας της εκδρομής στους παρακάτω λογαριασμούς. Μην ξεχάσετε στην αιτιολογία να αναγράψετε το ονοματεπώνυμο σας.

Στα γραφεία μας: Λένορμαν 70 Αθήνα 104 44, 1ος όροφος

Στα τηλέφωνα: 210 52 40 140 & 210 5200 210

 

 • Alpha Bank όψεως: GR370 140344 0344 002 002 006846
 • Εθνική Όψεως: GR80011010800 0001 0844 107267
 • Πειραιώς όψεως: GR 220171 597000 6597-106081-571

Δικαιούχος: Ν. Μποχώρης & ΣΙΑ Ε.Ε.

 

 • Επίσης, μπορείτε να εξασφαλίσετε εισιτήρια γρήγορα και εύκολα μέσω www.viva.gr
 • Πληρότητα λεωφορείου 100%
 • Προαιρειτική χρήση μάσκας στη διάρκεια του ταξιδιού, εντός του λεωφορείου.
 • Χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο – έξοδο στο λεωφορείο

ΣΑΒΒΑΤΟ

Συγκέντρωση στο σημείο συνάντησης (7:15 στον Σταθμό Λαρίσης) και ξεκινάμε την εκδρομή μας! Τελικός προορισμός μας την πρώτη μέρα της εκδρομής μας η γραφική πρωτεύoυσα του νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι. Στο μεταξύ, θα κάνουμε μικρές στάσεις για ξεκούραση και καφέ.

Φτάνοντας στο Καρπενήσι, θα πάμε να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο που μας φιλοξενεί. Στη συνέχεια, φεύγοντας από το ξενοδοχείο θα επισκεφτούμε το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, δυο χωριά «φωλιασμένα» σε μια κατάφυτη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού. Στο Μεγάλο Χωριό, εξερευνόντας τα λιθόστρωτα καλντερίμια, μπορούμε να επισκεφτούμε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής το οποίο διαθέτει μια ενδιαφέρουσα συλλογή που ξετυλίγει την ιστορία του τόπου. Μετά τη βόλτα μας, μπορούμε να κάτσουμε στην κεντρική πλατεία και να απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα και ένα λαχταριστό γαλακτοπούρεκο, πολύ ξακουστό στην περιοχή καθώς και να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα από τα παραδοσιακά μαγαζάκια. Επόμενη μας στάση το Μικρό Χωριό. Η ιστορία του μεγάλη καθώς χαρακτηριστικά λέγεται ότι εκεί έπλυναν το νεκρό σώμα του Μάρκου Μπότσαρη μετά τη μάχη στο Κεφαλόβρυσο και λειτούργησε το τυπογραφείο της Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η βόλτα μας επικεντρώνεται γύρω από την πλατεία με τις πέτρινες βρύσες και τα τρεχούμενα νερά. Κανένας επισκέπτης δεν μπορεί να μη θαυμάσει την όμορφη εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και το πέτρινο κτίριο του παλιού σχολείου που στεγάζει το μουσείο. Είναι γνωστό ότι το Μικρό Χωριό χαρακτηρίζεται ως «το μπαλκόνι της Ευρυτανίας» λόγω της μοναδικής θέας του. Στην πλάτεία, θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Μετά το μεσημεριανό μας, θα  επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Νωρίς το βράδυ, θα κάνουμε βόλτα στο κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε τα παραδοσιακά μαγαζάκια, όπου θα μπορέσουμε να αγοράσουμε τοπικά εδέσματα καθώς και αναμνηστικά. Έπειτα, θα επισκεφτούμε το κέντρο του Καρπενησίου, την κεντρική πλατεία η οποία διαθέτει το μεγάλο πλάτανο και τη βρύση. Θα έχούμε τον χρόνο να δοκιμάσουμε τα τοπικά εδέσματα σε μια από τις ταβέρνες. Κάποια από τα πιο παραδοσιακά πιάτα είναι οι πίτες, τα ντόπια κρέατα, οπως το χασάπικο, το αγριογούρουνο στιφάδο, η προβατίνα και άλλες σπεσιαλιτέ. Μετα το δείπνο μας, θα επιστρεψουμε στο ξενοδοχείο μας, οπου και θα διανυκτερεύσουμε.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, στις 9.00 π.μ. θα κατευθυνθουμε προς τη μονή Προυσού. Λίγο πριν φτάσουμε στη Μονή, θα δούμε τα 7 σημάδια απο λευκό μάρμαρο στο βράχο, που ονομάζονται «Πατήματα της Παναγίας» και λέγεται ότι είναι τα ίχνη που άφησε η Παναγία πηγαίνοντας στον Προυσό. Πριν το μοναστήρι, τα δύο κάστρα δεξιά και αριστερά ειναι οι «Πύργοι του Καραϊσκάκη». Στο μοναστήρι στεγάζεται μουσείο με πολλά εκθέματα, όπως ιερά άμφια, αργυρά και χρυσά δισκοπότηρα, χειρόγραφοι κώδικες καθώς και το σπαθί του Καραϊσκάκη. Μετά την περίηγηση μας στη Μονή, θα κατευθυνθούμε προς το Κεφαλόβρυσο. Πρόκειται για ένα δασύλλιο δίπλα στο ποτάμι, ένα μέρος μαγευτικό με γραφικά μονοπάτια μέσα στα δέντρα, ξύλινα γεφυράκια με θέα το ποτάμι και υπεραιωνόβια δέντρα. Μπορούμε να περάσουμε από τη λίμνη του Κεφαλόβρυσου, μια λιλιπούτεια στρογγυλή λίμνη γεμάτη με ψάρια και πάπιες τον περισσότερο καιρό. Το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη τονίζει την ιστορική σημασία της περιοχής. Μετά την περιήγησή μας, μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας σε μια από τις ταβέρνες της περιοχής.

Στις 17:00 μ.μ., θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στην Αθήνα με μικρές στάσεις για ξεκούραση!

 • Κωδικός Προϊόντος: 99999
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

210 5240140

2 Ημέρες / 1 Νύχτα

Ετικέτες: Καρπενήσι, Μεγάλο Χωριό, Μικρό Χωριό, Μοναστήρι Προυσού, Κεφαλόβρυσο, διήμερη εκδρομή, πολιτιστικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, αγροτικός τουρισμός