banner
FREE TRAVEL

8-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ

 

1η ημέρα  Αθήνα - Κομοτηνή

 Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα  Κωνσταντινούπολη – Αγιά Σοφία – Ιππόδρομος – Μπλε Τζαμί

 Πρωινό και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη το μεσημέρι και ξεκινάμε την ξενάγηση στον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου παίχτηκαν αμέτρητα πολιτικά και στρατιωτικά δράματα, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τον Τρίποδα των Δελφών, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, τη Γερμανική Κρήνη και συνεχίζουμε για το θαύμα των αιώνων και ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία της Παλαιάς Κων/πολης την Αγία Σοφιά. Ακολούθως προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσετε τα πιο ωραία ξύλινα yale (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα > Τοπ Καπι – Πατριαρχείο – Βυζαντινές εκκλησίες

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στα πρώτα Οθωμανικά ανάκτορα του Τοπ Καπί με τους πολύτιμους θησαυρούς και τα διάσημα διαμάντια του. Επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής δερματίνων ειδών και χαλιών και συνεχίζουμε την περιήγηση στις Βυζαντινές εκκλησίες Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), όπου υπάρχει το Θαυμαστό Αγίασμα, οι τάφοι των Πατριαρχών και η στέρνα με τα παραδοσιακά ψάρια, τη Μονή της Χώρας και τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών. Επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό πατριαρχείο Φανάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, γεύμα, ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με ποτό και φαγητό, σε νυχτερινό κέντρο με ανατολίτικους χορούς οριεντάλ, χανουμάκια, με πολύ γλέντι και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα Κωνσταντινούπολη – Προύσα – Σμύρνη

Πρωϊνό και αναχώρηση για Προύσα. Γνωριμία με την πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη και των Σουλτάνων και το Πράσινο Τζαμί. Στη συνέχεια φθάνουμε στη Σμύρνη μέσω Μπαλικεσίρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σμύρνη – Έφεσος – Σμύρνη

Πρωϊνό και περιήγηση της πόλης. Περνώντας από τις συνοικίες Κurtulus (η συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας μετά την πλατεία του ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι ο πρώην Φραγκομαχαλάς ), το Κορδελιό και το Καντιφέ Καλέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Σέλτσουκ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για το πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (τη βιβλιοθήκη του Κέλσου , το αρχαίο θέατρο, τις αγορές, τα λουτρά, το ναό της Αρτέμιδος κ.α.) και επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Επιστροφή στη Σμ’υρνη αργά το απόγευμα. Δείπνο,προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Σμύρνη – Πέργαμος – Αϊβαλί – Τροία – Τσανάκαλε

Πρωινό και αναχώρηση για Πέργαμο. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Περγάμου και περιήγηση στην διάσημη Κόκκινη Βασιλική(μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και στο Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία , βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης και ήταν αφιερωμένο στο θεό της υγείας). Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία, και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το Αϊβαλί, που υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Μεγάλο εμπορικό κέντρο, λόγω του λιμένα, είχε ανθρώπινη παρουσία από το 1500 π.Χ.. Η ίδρυση του σύγχρονου οικισμού τοποθετείται μεταξύ του 1570 και του 1580. Οι πρώτοι οικιστές ήρθαν από τα γειτονικά παράλια της Λέσβου, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις επιδρομές των πειρατών, και ίδρυσαν οικισμούς στην παραλία. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Συνεχίζοντας θα φθάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας για ξενάγηση. Η Τροία ή Ίλιον είναι μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ομήρου Ιλιάδα, ένα αρχαιοελληνικό έπος, του 9ου ή 8ου π.Χ. αιώνα. Η Τροία είναι επίσης το όνομα του αρχαιολογικού χώρου, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, στη Μικρά Ασία, κοντά στην ακτή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας, νοτιοδυτικά των Δαρδανελίων κάτω από το Όρος Ίδα της Φρυγίας. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στο Τσανακάλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Tσανακάλε – Κεσάν – Κομοτηνή

Πρωϊνό και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Κήπων μέσω Καλλίπολης, Κεσάνης. Διέλευση συνόρων και συνεχίζουμε για την Κομοτηνή με στάση στην Αλεξανδρούπολη, γεύμα προαιρετικά. Άφιξη στην Κομοτηνή προαιρετικό δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: Koμοτηνή – Αθήνα

Τελευταία μέρα της εκδρομής μας και από τη γνωστή πλέον διαδρομή, προσπερνώντας τη συμπρωτεύουσα με ενδιάμεση στάση στον Πλαταμώνα και την περιοχή της Λαμίας καταλήγουμε το βράδυ στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Διαμονή 5 νύχτες στην Tουρκία σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • Διαμονή 2 νύχτες στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • 7 γεύματα στο σύνολο
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Εισιτήρια πλοίου για τα Δαρδανέλια
  • Ελληνόφωνος Ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται :

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους & θεάματα

Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα

Ότι δεν περιλαμβάνετε στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

 

 

  Τιμή:      490,00€ / άτομο σε δίκλινο

 

 
Προφίλ Εταιρείας PDF
Πιστοποίηση Εταιρίας
Λεωφορεία μεταφοράς ΑμΕΑ