banner
FREE TRAVEL

ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

1η ημέρα: Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη το μεσημέρι και ξεκινάμε την ξενάγηση στον Βυζαντινό Ιππόδρομοόπου παίχτηκαν αμέτρητα πολιτικά και στρατιωτικά δράματα, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τον Τρίποδα των Δελφών, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, τη Γερμανική Κρήνη και συνεχίζουμε για το θαύμα των αιώνων και ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία της Παλαιάς Κων/πολης την Αγία Σοφιά. Προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε κρουαζιέρα στα στενά του Βόσπορου κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσετε τα πιο ωραία ξύλινα yale (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στα πρώτα Οθωμανικά ανάκτορα του Τοπ Καπί με τους πολύτιμους θησαυρούς και τα διάσημα διαμάντια του. Επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής δερματίνων ειδών και χαλιών και συνεχίζουμε την περιήγηση στις Βυζαντινές εκκλησίες Ζωοδόχου Πηγής(Μπαλουκλί), όπου υπάρχει το Θαυμαστό Αγίασμα, οι τάφοι των Πατριαρχών και η στέρνα με τα παραδοσιακά ψάρια, τη Μονή της Χώρας και τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών. Επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό πατριαρχείο Φανάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, γεύμα, ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με ποτό και φαγητό, σε νυχτερινό κέντρο με ανατολίτικους χορούς οριεντάλ, χανουμάκια, με πολύ γλέντι και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πρωινό και θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη στο Μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ, παλάτι των άλλοτε Σουλτάνων, το καλύτερο μουσείο της Τουρκίας και από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Από την προβλήτα της πόλης, μπορούμε να επισκεφθούμε τα μαγευτικά Πριγκιπόνησσα. Αρχικά στη Χάλκη θα δούμε την Θεολογική Σχολή και έπειτα στην Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα αρχοντικά. Γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα και βόλτα με την άμαξα για να απολαύσουμε την γαλήνια ομορφιά του καταπράσινου νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων της Πόλης. Επιστροφή στην Πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείου, της περίφημης Στέρνας του Ιουστινιανού και το μουσείο Μωσαϊκών. Ακολουθεί βόλτα στην Ανατολική όχθη του Βοσπόρου. Διπλοκυώνιο, Μεσοχώρι, Ξηρά Κρήνη, Μπεμπέκι, Ρούμελη, Χισάρ, Νηχώρι και γεύμα ελευθέρως στα Θεραπιά. Το απόγευμα επίσκεψη στη Κλειστή Αγορά με τα 4216 καταστήματα του Καπαλί Τσαρσί, για συμφέρουσες αγορές σε αλάβαστρα, ενδύματα, χρυσαφικά, είδη δώρων, αντίκες, ασημικά και ότι βάλει ο νους σας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για Κομοτηνή. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ. Άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα.

 

 

 

* Η σειρά των εκδρομών δύναται να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του προγράμματος

*Οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα μπορεί να γίνουν εναλλακτικά στην Καβάλα ή την Αλεξανδρούπολη.

 

 
Προφίλ Εταιρείας PDF
Πιστοποίηση Εταιρίας
Λεωφορεία μεταφοράς ΑμΕΑ