banner
FREE TRAVEL

9-ήμερη οδική εκδρομή σε

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΓΚΥΡΑ-

ΒΟΣΠΟΡΟΣ- ΠΡΟΚΟΠΙ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΙΧΛΑΡΑ

 

Πρόγραμμα Εκδρομής:

 

Ημέρα-1

Αναχώρηση στις 07:00 από ΑΘΗΝΑ, και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, συνεχίζουμε για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ STOP, γεύμα προαιρετικά. Ακολούθως παρακάμπτοντας τη συμπρωτεύουσα με μικρή στάση σε καφέ της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού καταλήγουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα-2

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για ΑΓΚΥΡΑ. Διέλευση των ελληνοτούρκικων συνόρων μετά τον σχετικό έλεγχο. Άφιξη στην ΑΓΚΥΡΑ με ενδιάμεσες στάσεις. Η ΑΓΚΥΡΑ είναι μια πόλη με δύο όψεις η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ για τη δημιουργία σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά και μαρτυρεί το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα-3

Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στο μουσείο μικρασιάτικου πολιτισμού. Αναχώρηση για ΝΕΑΠΟΛΗ, μέσω SERILIKOS HISAR, όπου βλέπουμε την αλμυρά λίμνη που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκιάς και περνώντας από την Αρχελαιδα (Aksaray), φτάνουμε στην ΝΕΑΠΟΛΗ (Νevsehir), η στο ΠΡΟΚΟΠΕΙΟ (Urgup). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα-4

Μετά το πρωινό αναχώρηση και γνωριμία με την περιοχή της ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ, όπου χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από την διάβρωση το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς, λοιπόν, στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το χωριό ΖΕΛΒΕ λαξευμένο μέσα στα βράχια, το Ουτζχισάρ και την 'Αβανο, χτισμένη στις όχθες του Άγη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα-5

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη ξενάγηση μας με τον ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και του Αγίου Βασιλείου, στη Σινασσό. Ακολουθεί επίσκεψη-ξενάγηση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ. με τα πατώματα και έκταση 4,500 τ.μ. Θα γνωρίσουμε την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, σε καλή κατάσταση και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος, για να συνεχίσουμε με την Καρβάλη για επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Ακολουθεί η κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara) με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες, στη λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερες εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα-6

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κων/πολη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα, δείπνο και πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα-7

Πρωινό και γνωριμία - ξενάγηση με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της «ΠΟΛΗΣ». Πρώτος σταθμός ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναρέδες, δεν είναι άλλο από το «ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ» του ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΧΜΕΤ. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών. Αμέσως μετά, μια ΜΙΝΙ κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ προαιρετικά, θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία. Γεύμα και περίφημη ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) μας περιμένει στη συνέχεια με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος το βράδυ, για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, το ΤΑΚSIM. Προαιρετική διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και ORIENTAL. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα-8

Μετά το πρωινό επίσκεψη στην περίφημη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ, το ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών. Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη ΡΑΙΔΕΣΤΟ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα-9

 Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ. Μικρές στάσεις για φαγητό και καφέ θα γίνουν στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ και την περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ αντίστοιχα, άφιξη το βράδυ.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 498 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιήγησης με καινούργιο πολυτελές πούλμαν
  • Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** αστέρων σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό σε μπουφέ
  • Τα βράδυνα δείπνα στην Τουρκία
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις του προγράμματος
  • Τον ξεναγό
  • Τον αρχηγό - σύνοδο καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 

 
Προφίλ Εταιρείας PDF
Πιστοποίηση Εταιρίας
Λεωφορεία μεταφοράς ΑμΕΑ